no tole temo sem odprl ker delam osvetlitev števcev na druge barve. Vem da mate eni željo to naredit pa vam bom kle vse pokazu kako bom jaz to naredil (verjetno imajo peugeoti podobnih letnikov narejeno isto - nisem pa 100%)
1- najprej sem si zrihtal dodatno podlogo za števce (ker če kaj uničim je bolje imet rezervo

)
2- na drugi strani podloge so na ozadje številk in vsega drugega nanešene barve. Vglavnem teh barv se je treba znebit ker čene ni učinka če daš zadaj LED diode pač kerih koli barv
barve sem "izbrisal" z vodobrusnim papirjem, na sliki se vidi končanega polovica obratomerja, brusit moraš tolko časa da zagledaš cifre in črtice.
rdeče črtice za 50, 90 in 130kmh ter rdeče polje obratomerja ostane rdeče tudi po brušenju

zato bom žarnice za osvetlitev zamenjal z hladno BELIMI led diodami da bodo te stvari še vedno rdeče ker morjo bit

Cifre in črtice hočem modre in bom čez njih od zadaj nalepil modro folijo.
no na tej sliki je končano brušenje. od zadaj sem osvetlil z belo led diodo in lepo se vidi bele cifre ter rdeče kar mora bit rdeče. slika je sicer zelo slaba, ampak se vidi kar se mora:). pa ko sem brusil sem šel preveč čez rob kar se tudi vidi ampak potem ko je zmontirano se to ne bo vidlo ker pride čez števce tista plastika.
zdej moram dobit ledice za v števec ter zmontirat, ko to naredim sledi tudi update v tej temi.
LP