Torej, danes sem zamenjal tretjo zavorno luč, razlog vidite spodaj - očitno je nekje nekdaj nekako počila.

Nova nadomestna tretja zavorna luč stane cca. 30€ na uradnem servisu, je pa pod kataloško 6350K5, pride v kompletu s podnožjem in žarnicami, tako da je samo plug&play.
1. Odprete prtljažna vrata, in takoj boste zagledali dve matici (10mm). S ključem ali gedoro ju odvijete in spravite nekam na varno.

2. Potem pa je potrebno malce iznajdljivosti. Luč ima gumi tesnilo, ki se kar rado prime na pločevino, in posledično luč noče pasti ven iz ležišča. S fenom za sušenje las na hitro pogrejete luč iz zunanje strani, kar bo povzročilo, da se bo gumi tesnilo nekoliko skrčilo.
Jaz sem potem luč dobil ven tako, da sem s kladivom napravil vzvod in jo potisnil iz ležišča.

3. Luč bo skočila ven, potrebno je le še odklopiti konektor in cev za pranje zadnjega stekla. Pri cevi ni težav, ampak pri konektorju pa svetujem malce previdnosti, da se ne polomi, saj je precej krhek.

4. Vzamite novo luč, priklopite konektor za elektriko in cev za pranje stekla, luč namesite nazaj v ležišče in privijete obe matici.
5. Stestirate, če vse dela. Meni po menjavi začuda niso več svetile zavorne luči, no krivec pa je bilo stikalo pri pedalu, ki je očitno štrajkalo že par dni, po obisku štacune z avtodeli, 5€ manj v denarnici in 20 minut kasneje so luči zasvetile v vsej svoji veličini.
lp