Danes je 23.Nov.2025, 12:59
Vsi časi so UTC + 1 ura
Neodgovorjeni prispevki | Poglej aktivne teme

How-To: Menjava tretje zavorne luči P206

[ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: How-To: Menjava tretje zavorne luči P206
Odgovor Objavljeno: 04.Jun.2013, 15:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Avto: Toyota Auris
Torej, danes sem zamenjal tretjo zavorno luč, razlog vidite spodaj - očitno je nekje nekdaj nekako počila.

Slika

Nova nadomestna tretja zavorna luč stane cca. 30€ na uradnem servisu, je pa pod kataloško 6350K5, pride v kompletu s podnožjem in žarnicami, tako da je samo plug&play.

1. Odprete prtljažna vrata, in takoj boste zagledali dve matici (10mm). S ključem ali gedoro ju odvijete in spravite nekam na varno.

Slika

2. Potem pa je potrebno malce iznajdljivosti. Luč ima gumi tesnilo, ki se kar rado prime na pločevino, in posledično luč noče pasti ven iz ležišča. S fenom za sušenje las na hitro pogrejete luč iz zunanje strani, kar bo povzročilo, da se bo gumi tesnilo nekoliko skrčilo.
Jaz sem potem luč dobil ven tako, da sem s kladivom napravil vzvod in jo potisnil iz ležišča.

Slika

3. Luč bo skočila ven, potrebno je le še odklopiti konektor in cev za pranje zadnjega stekla. Pri cevi ni težav, ampak pri konektorju pa svetujem malce previdnosti, da se ne polomi, saj je precej krhek.

Slika

Slika

4. Vzamite novo luč, priklopite konektor za elektriko in cev za pranje stekla, luč namesite nazaj v ležišče in privijete obe matici.

5. Stestirate, če vse dela. Meni po menjavi začuda niso več svetile zavorne luči, no krivec pa je bilo stikalo pri pedalu, ki je očitno štrajkalo že par dni, po obisku štacune z avtodeli, 5€ manj v denarnici in 20 minut kasneje so luči zasvetile v vsej svoji veličini.

lp

Life is not just about the perfect results, I'm sorry, that's boring. Life is all about entertainment. Life is about living it to the fullest. -Ari Vatanen

Naslov prispevka: Re: How-To: Menjava tretje zavorne luči P206
Odgovor Objavljeno: 10.Jul.2013, 16:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Slovenska Bistrica
Avto: 206 1.4 hdi
Peugeotov standardni pojav- pokanje zavorne luči... Baje poči od treskanja prtlažnih vrat

Slika

Naslov prispevka: Re: How-To: Menjava tretje zavorne luči P206
Odgovor Objavljeno: 10.Jul.2013, 16:20 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Grosuplje
Avto: P406 Coupe 2.0 16V
Kaj pa tok laputate z vrati :D

Men na treh 206kah ni počla nobena. Menjal sem eno samo zato, ker sem bil v lažnem prepričanju da tudi zadaj pranje šip razmeče kapljice kot spredaj pri novejših.

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Vaš dostop

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na: